Regenesis Touch

Regenesis touch certificaat
Regenesis- Touch is een complementaire fysiotherapie methode die wel naar de oorzaak gaat.

Bij de fysiotherapeut wordt er voornamelijk gewerkt aan de klacht zelf en veelal niet gekeken naar de oorzaak. Spieren worden losgemaakt en gewrichten soepeler. Uiteraard zeer prettig om te ontspannen maar de vraag blijft liggen waarom die spier onder spanning is komen te staan. Een groot aandeel hierin heeft bijvoorbeeld stress. Helaas kan de reguliere fysiotherapeut niet werken aan de emotionele stress maar alleen de fysieke uiting hiervan. Met Regenesis- Touch ga je hier wel heen. Je hoeft geen oefeningen thuis te doen, maar het genezingsproces gaat thuis wel gewoon door. Uiteraard kan iedere emotionele spanning meegenomen worden, welke dan ook de oorzaak is van de spierspanning.
Wat houd Regenesis- Touch in?

Ontwikkeld door Robert Rasmusson welke gebruikt maakte van de Blue Dot Energy. De Blue Dot Energy is dezelfde energie die een foetus gebruikt om zichzelf te scheppen. Het is een energiebron die we kunnen aanwenden om onszelf te genezen.

Tijdens een behandeling wordt de Blue Dot Energy opgeroepen en gebruikt voor healing van veel verschillende klachten. Door gebruik te maken van deze energie wordt het lichaam zelf aangezet tot genezing.

Voorbeelden van klachten die goed te behandelen zijn met Regenesis-Touch

Algemene gezondheidsproblemen;
Hart en bloedsomloop;
Immuunsysteem;
Rug- nek- schouderklachten;
Frozen shoulder;
Hoofdpijn, migraine;
Mentale en emotionele problemen;
Blessures, breuken, verwondingen, etc;
Aanpassingen aan het beenderstelsel;
Oog en oor-aandoeningen;
Ziekten van de organen en klieren;
Lymfe systeem, etc.

Hoe ziet een Regenesis- Touch behandeling eruit?

Veel ziekten ontstaan vanuit onbalans en verkramping. De oorzaak van veel fysieke maar ook emotionele en psychische klachten zijn verkeerde, door reflexen ontstane dwangspanningen en/of- standen die zijn ontstaan tussen botten en wervels en met name tussen schedel en atlas/draaier.

Een Regenesis behandeling start zonder uitzondering eerst met het corrigeren van onbalans bij de draaier en de atlas, in de nek, de wervelkolom en het bekken, we noemen dit uitlijnen. Omdat er zo veel zenuwen lopen door de ruggenwervel kunnen vele klachten hiervandaan behandelt worden. Beter gezegd, vaak zit de oorzaak hier zelfs. Na het uitlijnen kunnen veel klachten zelfs al verdwenen zijn.

Overgebleven klachten zullen na het uitlijnen specifiek worden behandeld. Dit is dus het verlengstuk van de behandeling.

Klachten die veroorzaakt worden door scheefstand van de atlas-draaier reflexsysteem:

Bij kinderen Bij Volwassenen
Hoofdpijn Hoofdpijn en/of migraine
Motorische en fijnmotorische stoornissen; Verschillende soorten duizelligheid, ziekte van Meniere;
Hersenschudding; Nek- en schouderklachten
Kyfose; Scoliose, Kyfose, etc;
Scoliose en afwijkingen in de lichaamshouding; Concentratiestoornissen, onrust;
Stijve nek; Carpaal tunnelsyndroom;
Migraine; Gevolgen van een val of ongeval;
Hoge mate van onrust ADHD, PDD-NOS; Gevolgen van een whiplashtrauma van de nek;
Concentratiestoornissen; Tennis- of golfarm;
Gevolgen van een val of ongeval; Aspecifieke borst- en buikklachten;
Buikpijn; Rug-, heup- en beenklachten;
Afplatten van de schedel bij baby’s; Onbalans bekken;
Dwangstand hoofdje bij baby’s; Restless legs;
Buikkrampjes bij baby’s. Neuralgieën (zenuwpijnen)
Aspecifieke oog- en oorklachten;
Kaakgewrichtsstoornissen;
Hyperventilatie;
Peesontsteking;
Arthrose;
Fibromyalgie;
Sudecks tunnelsyndroom;
Globusgevoel (brok in de keel);
Klachten bij het slikken;
Aspecifieke hartritmestoornissen.

Regenesis- Touch Behandelingen

Tijdens een behandeling komen er vaak veel reacties vrij. Een behandeling duurt zo lang (maximaal 1,5 uur) totdat de reactie verdwenen is. De reacties kunnen verschillen van kleine bewegingen in het lichaam tot zeer heftige reacties van onverwerkte trauma’s. Dit proces wordt uitermate zorgvuldig begeleid. De prijzen zijn daarom gespecificeerd per half uur (behalve bij controle uitlijning) tot maximaal 1,5 uur. Een behandeling zal nooit langer duren. Mocht er na 1,5 uur meer nodig zijn, dan kan daar een nieuwe afspraak voor gemaakt worden. De behandeling duur minimaal 15 minuten vanwege het uitlijnen waarmee iedere behandeling gestart wordt. Het is ook mogelijk dat de klachten na deze uitlijning al verdwenen zijn. Dan behoeft er geen verdere behandeling meer.

Nienke zal altijd kijken naar de behandelmethode die het best bij u past en die zo nodig met andere methoden combineren.