Energetische Muziektherapie

Kies je voor energetische muziektherapie dan ga je of zingen of de muziek van de handpan ervaren. Dit kan zowel luisterend als bespelend van de handpan.

Het geluid van de handpan werkt meditatief en helend op alle niveau’s. Dit houd in dat de klanken diep binnendringen en zo blokkades opheffen.

Er is de mogelijkheid om vooral te luisteren naar de klanken van de handpan. Hierbij hoef je alleen maar te luisteren naar het spel wat ik uitvoer op de handpan en in diepe ontspanning weg te zakken. Mijn spel wordt afgestemd op de op dat moment benodigde klanken/trillingen.

Ook is er de mogelijkheid om te kiezen om zelf te spelen. Het spel is intuïtief en behoeft geen muzikale kennis. Uiteraard worden er wel instructies gegeven om de handpan zo goed mogelijk te kunnen bespelen. De rest gaat vanzelf. Tijdens het spelen fungeert de handpan als een soort spiegel van je eigen vraagstukken. De klanken/trillingen weerspiegelen dus eigenlijk het antwoord op je vragen op een dieper niveau. Hierdoor werkt het eigen spel zeer helend.

Het komt er op neer dat de trillingen van de handpan de frequentie van de emoties aanraakt en deze daarmee erkend. De erkenning(aanraking) van de emoties lossen het trauma op waardoor lichamelijke en psychische klachten afnemen ofwel verdwijnen.

Dit is dan ook een zeer effectieve methode bij autisme(asperger) omdat hier op de gevoelswereld wordt ingespeeld welke vaak lastig te bereiken is.

Tevens kan er voor een combinatie van coaching en muziek gekozen worden. Hierbij zal een gesprek met muziek worden gecombineerd. Dit kan het zelf bespelen zijn van de handpan of het er naar luisteren.

Hoe dit exact werkt met de handpanhandpan-f-integrale-noten

Alle noten op de handpan resoneren met een chakra:

Wortelchakra – noot C : 194,18 Hz
Sacraalchakra – noot D : 210,42 Hz
Solar-plexuschakra (zonnevlecht) – noot E : 126,22 Hz
Hartchakra – noot F : 136,10 Hz
Keelchakra – noot G : 141,27 Hz
3de oogchakra – noot A : 221,23 Hz
Kruinchakra – noot B : 172,06 Hz

Op het moment dat er een noot gespeeld wordt die in de beurt komt van de frequentie van een chakra zal deze opgekrikt worden naar de gespeelde noot. Dit frequentieverschil zal zich voordoen in emotie aangezien iedere emotie ook een frequentie heeft. Bij het gelijktrekken zal het ontstane probleem hiervan dus ook wegtrekken omdat de trilling is veranderd.