Energetische therapie

Behandeltafel energetische therapie

Energetische therapie staat voor een totaal behandeling op alle lagen van het lichaam en de geest. Denk hierbij aan de aura’s, chakra’s en meridianen. Dit betekent dat er zowel aan lichamelijke als psychische klachten wordt gewerkt. Door het gebruik van verschillende bekende technieken zoals Quantum Touch, Regenesis Touch, The Reconnection en Reiki kan iedere klacht behandeld worden op de beste manier. Uiteraard bestaat en gebruik ik meer maar geeft dit een idee waar je aan kunt denken.

De behandeling wordt gestart na een kort intake gesprek. Bij de start van de behandeling ontvang ik vervolgens informatie over de klachten en hun oorsprong. Het doel van de behandeling is dan ook het vinden van de oorzaak en deze direct te behandelen. Wel komt het vaak voor dat er stukken erkend en geaccepteerd dienen te worden. Uiteraard is het een vrije keuze om hier aan te werken. Dit kan het beste met Psychosomatische therapie opgepakt worden.

De reacties op een behandeling kunnen al direct gevoelt worden door bijvoorbeeld een warmte of koude sensatie, rillingen / kippenvel, beweging van spieren en emoties maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Veel lichamelijke klachten hebben emotionele trauma’s als oorsprong. Dit is dan ook vaak waar de behandeling uiteindelijk over gaat. Om hier dieper op in te gaan kan er beter gekozen worden voor Psychosomatische therapie. Denk hierbij aan terugkerende cq chronische klachten.

Alle technieken te samen vormen energetische therapie.

De genezing wordt door het lichaam zelf gedaan. Ik breng dit proces in gang.